8 Şubat 2011 Salı

PAELLA

bir İSPANYOL yemeği geleneksel bir yemek,tıpkı bizim aşure gibi yapılır dağıtılır ve kalabalık yenir ve keyfi öyle çıkar ve yine ortaya çıkış şekli bizim aşureye benzer,kocası denize açılan ispanyol kadınlar evdeki malzemeleri bir pilav haline getiriler ve ortaya kullandığınız malzemelerde özgür oldugunuz bir yemek PAELLA çıkar,ben çok yaparım bu da kırmızı şarapla sevdiğim bir versiyonu buyrun bakın...:)
 ben yengeç ve karides kullandım haşladım ayıkladım ,havuç,biber,soğan,sarımsak taze biberiye kullandım mantar da çok iyi gider tavsiye ederim 

 yada herhangi bi tropik aromalı likör de olabilir 1 kahve fincanı kadar ekleyip pişirmeye devam ettim,daha sonra  iri taneli pirinci ekleyip suyunu ekledim, son olarak bir tatlı kaşığı safran yada bir yemek kaşığı zerdeçal ekledim yengeç ve karidesleride ekledim ve demlenmeye bıraktım...


Ve bu da yemeğimin son haali eğer birgün denerseniz  yanında soğuk meyveli şarap yada kırmızı şarap öneririm :)) afiyet olsuuuuuunn:)))

2 yorum:

  1. UUUUU bu nedir yahu süper görünüyor oof of of ne marifetler varmış sizde üstadım ellerinize sağlık =)

    YanıtlaSil
  2. bilmukabele efenim:)))bigün yaparım ozaman sözüm olsun:)

    YanıtlaSil